• FORUM
  • İLETİŞİM
20 Nisan 2021
  • Giriş
Halkların Birleşik Devrim Hareketi
  • Açıklamalar
  • Bileşenler
  • KBDH
  • Gençlik
  • Eylemler
  • Birleşik Devrim Dergisi
  • Şehitler
  • Forum
  • MATERYALLER
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Açıklamalar
  • Bileşenler
  • KBDH
  • Gençlik
  • Eylemler
  • Birleşik Devrim Dergisi
  • Şehitler
  • Forum
  • MATERYALLER
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Halkların Birleşik Devrim Hareketi
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

HBDH: Onlar Umutsuzluğa Ve Çaresizliğe Vurulmuş Bir Neşter, Yol Gösteren Kutup Yıldızıdırlar!

27/06/2020
Açıklamalar
0
40
PAYLAŞIM
630
GÖRÜNTÜLEME
Twitter'da paylaşFacebook'da paylaşWhatsapp'da paylaş

Baskının ve şiddetin olduğu yerde isyanlar meşrudur ve direnişler kaçınılmazdır. Tarihimiz isyanlarla, kahramanca direnişlerle yazılmış ve bugünlere taşınmıştır. Mayıs ayı bu tarihin en anlamlı aylarındandır ve direniş ayı olarak tarihteki yerini almıştır

İbrahim Kaypakkaya gibi, Haki Karer, Halil Çavgun gibi, Ferkat Kurtay, Eşref Anyık, Mahmut Zengin, Necmi Öner ve nice halk önderleri gibi mayıs ayına adlarını altın harflerle yazdıran bu direniş meşalelerini ölümsüzlüklerinin yıldönümünde saygı ve minnetle anıyor, anılarına ve mücadelelerine bağlılığımızı yineliyoruz.

Hepsinin ortak yanı destansı direnişleri, mücadeledeki kararlılıkları, sarsılmaz iradeleri, baskı ve şiddet karşısında halktan, ezilenden, sömürülenden yana tavizsiz net duruşlarıdır. Direnişleriyle bu tarihe adına yazanlar aynı zamanda bu tarihe unutulmaz notlar da düşmüşlerdir.

Parlamentarizmin, pasifizmin ve revizyonizmin devrimci mücadelenin önünde barikat kurduğu yılların içinde birikerek mayalanan, devrimci teori ve pratiği bilinçli örgütlü eylemle buluşturan, mücadele tarihimize  ’71 devrimci kopuşu olarak geçen radikal devrimci çıkışın Deniz Gezmiş, Mahir Çayan gibi seçkin önderlerinden olan İbrahim Kaypakkaya, ’73- 18 Mayıs’ında Amed zindanlarında katledildiğinde yalnızca faşizmin işkencehanelerinde ” ser verip sır vermeme” geleneğinin sembolü olmamıştır ardıllarına. Kemalizm ve coğrafyamızdaki ulusal soruna yönelik hakim olan yaklaşımlardan radikal kopuş tahlilleriyle, silahlı devrim mücadelenin stratejik önemini kavrayışı ve bu doğrultudaki tereddütsüz konumlanışıyla, devrimci mücadelenin teorik sorunlarına yönelik geliştirdiği fikirleriyle de coğrafyamız devrimci mücadelesinin teori ve pratiğine önemli bir miras bırakmıştır.

1977-18 mayısında katledilen devrimin önder kadrolarından Haki Karer, Karadeniz’i Kürdistan’la buluşturan enternasyonalist bilinç olarak, egemen hakim Türk şovenizmine devrim cephesinden bir cevap olarak tarihimize eşsiz bir miras bırakmıştır. Kürt ulusunun özgürlük mücadelesinin Kürtlerin değil aynı zamanda Türk ulusunun da bir özgürlük mücadelesi olduğunu pratiğiyle ilan ederek en önde, öncü kadro olarak konumlanmış, Karadeniz’in isyanını Kürdistan’ın isyanıyla buluşturmuştur.

1978 Mayıs’ında Halil ÇAVGUN, 1983’ün 3 Mayıs’ında Mehmet KARASUNGUR, İbrahim BİLGİN, 1992’nin 11 Mayıs’ında Armenek BAKIRCIYAN, Ozan MİZGİN, 1982’nin 17-18 Mayıs’ında Amed zindanlarındaki 12 Eylül faşizmi karşısında isyanın ve direnişin adı olan Dörtler  (Ferhat KURTAY, Mahmut ZENGİN, Eşref ANYIK ve Necmi ÖNER) hangi koşullarda olunursa olunsun faşizm karşısında kararlı duruşun, halklara olan sarsılmaz inancın, özgürlük ve devrim mücadelesine bağlılığın öncüleri oldular.

İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, direniş ve mücadeleleriyle mayıs ayını kızıllaştıran yoldaşların anısı ve mücadelesi yolumuzu aydınlatan birer meşale olmaya devam etmektedir.

Onlar,faşizme karşı mücadelede her türlü karamsarlığa, umutsuzluğa ve çaresizliğe vurulmuş bir neşter, yol gösteren kutup yıldızıdırlar.

Onlar yolumuzu aydınlatıyor, yol gösteriyorlar.

Faşizm nasıl ki Kaypakkaya’ları, Karer’leri, Dörtleri teslim alamadı, devrimci iradelerini kıramadı, aynı şekilde ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, hangi tekniği kullanırlarsa kullansınlar, hangi yalana başvururlarsa başvursunlar nafiledir! AKP-MHP faşist iktidarı da ezilen halkları teslim alamayacak, HBDH’nin ve devrimci halk güçlerinin devrimci iradelerini kıramayacaktır.

Çünkü, Onlar’ın ardıllarına bıraktığı miras yaşam kadar canlı, güneş kadar parlaktır. Pasifizme vurulmuş bir neşter, halkları kutuplaştırıp-düşmanlaştırmaya vurulmuş bir tokat, en olunmaz denen yerde kıvılcımla yaratılan bir direniştir. Çözümsüzlük ve imkansızlıklar karşısında yaratıcılıktır. Halka duyulan sonsuz sevgidir. Mevzilerde buluşmuş siper yoldaşlığıdır.

Onlar, Direnişi Büyütme ve Yaygınlaştırma Çağrısıdır!

Bugün yereldeki her bir isyan dinamiği, her bir aktivist, bir adım daha öne çıkmalı, çalışma yürüttüğü alana mayısın kızıl direniş ruhunun taşıyıcısı olmalıdır.  Halkların tepkisini isyana, isyanı direnişe dönüştürmelidir. Mahalleleri, semtleri, amfileri, fabrikaları, dağları mayısın kızıllığıyla buluşturmalıdır. Bilinci ve cesareti yeteneğiyle birleştirerek İbrahim’lerin, Haki’lerin, Çavgun’ların, Armenak’ların, Dörtlerin direniş geleneğini siper yoldaşlığı ruhuyla yaşatmalı, faşizme barikat olmalıdır.

Birleşik mücadele perspektifi ve  siper yoldaşlığı ruhu ile faşizme ve gericiliğe karşı yürütülen mücadeleyi her düzeyde ve yetenekte omuzlayalım, geliştirelim, ileri taşıyalım

MAYIS AYI ŞEHİTLERİ ÖLÜMSÜZDÜR!

YAŞASIN BİRLEŞİK MÜCADELEMİZ!

 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi – Yürütme Komitesi

16 mayıs 2020

Etiketler: HBDH
Önceki Yazı

HBDH Milisleri: Devrimci değerlere yönelik yapılan her saldırıya karşı faşizmi ateş çemberine alacağız

Sonraki Yazı

Ulaş Bayraktaroğlu’nu Anarken- Tekin Yoldaş

HBDH

HBDH

Sonraki Yazı

Ulaş Bayraktaroğlu’nu Anarken- Tekin Yoldaş

HBDH: TSK’ya ait Maltepe Kara Dikimevi Müdürlüğü’nü Vurduk, 18 ölü

SON EKLENENLER

HBDH Yürütme Komitesi Üyesi Tekin Yoldaş’tan 1 Mayıs’a çağrı: 2021 1 Mayıs’ında bütün alanları zapt edelim!

16 Nisan 2021

Günlerin getirdiği baskı ve zulüm bitecek – Umut Keçer

12 Nisan 2021

Hîvron Razmuhi: 1 Mayısta Garê direniş ateşini büyütelim!

6 Nisan 2021

HBDH Milislerinden, Öcalan’a Özgürlük eylemleri

6 Nisan 2021

KBDH Ekin Ceren Milisleri’nden Ateşten Eylem:“Sarayları da, Sokakları da Yakarız”

1 Nisan 2021

HBDH Savaş Maraş Milisleri; Maraş’ta Askeri Kışlaya Eylem.

31 Mart 2021

HBDH Mahsum Korkmaz Milisleri’ nden Ölümsüzler Anısına İstanbul’da Sabotaj Eylemi

31 Mart 2021
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Açıklamalar
  • Bileşenler
  • KBDH
  • Gençlik
  • Eylemler
  • Birleşik Devrim Dergisi
  • Şehitler
  • Forum
  • MATERYALLER

© 2016 - HBDH.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In