• FORUM
  • İLETİŞİM
20 Nisan 2021
  • Giriş
Halkların Birleşik Devrim Hareketi
  • Açıklamalar
  • Bileşenler
  • KBDH
  • Gençlik
  • Eylemler
  • Birleşik Devrim Dergisi
  • Şehitler
  • Forum
  • MATERYALLER
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Açıklamalar
  • Bileşenler
  • KBDH
  • Gençlik
  • Eylemler
  • Birleşik Devrim Dergisi
  • Şehitler
  • Forum
  • MATERYALLER
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Halkların Birleşik Devrim Hareketi
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

Ş.Kemal Pir İntikam Milislerinden Mersin’de Demir Yollarına Sabotaj Eylemi

08/12/2020
Açıklamalar, Eylemler
0
0
PAYLAŞIM
230
GÖRÜNTÜLEME
Twitter'da paylaşFacebook'da paylaşWhatsapp'da paylaş

HBDH Şehit Kemal Pir İntikam Milisleri, PKK’li ve PAJK’lı tutsakların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve cezaevlerindeki hak ihlallerinin artmasından kaynaklı başlattığı açlık grevini sabotaj eylem yaparak selamladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “8 Aralık gece saatlerinde Mersin Çilek mahallesi mevkiinde devlet demir yollarına Şehit Kemal Pir intikam milislerimiz bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Büyük güvenlik önlemleri altında taşınan bu araçlara milislerimiz eylem düzenlemiş, eylem sonucunda 4 konteyner tamamen imha olurken, birçok araç ve konteyner da zarar görmüştür. Bu eylemimiz ile zindan direnişlerini selamlıyor” denildi.

‘BİR HALKIN ÖNDERLİĞİNİ VE MÜCADELESİNİ BİTİREMEZSİNİZ’

Açıklamanın devamın da ise şunları dikkat çekildi: “Kürdistan ve Türkiye cezaevlerindeki tutsaklar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı yeni bir direniş başlattı. 27 Kasım PKK’nin kuruluş yıldönümünde başlatılan bu direniş hamlesi hem Kürt halkı hem de bölge halkları açısından çok önemli ve değerlidir. Bir halkın geleceğini ideolojisini Önderliğini tecrit ile bitirmeyi amaçlayan faşizm ve onun destekçileri şunu bilsin ki: bir halkın Önderliğini mücadelesini bu şekilde bitiremezsiniz. 40 yılı aşmış bir mücadele ve PKK Önderlik gerçeği olan bu hareket sadece Kürdistan’a değil tüm Ortadoğu ve dünya halklarına umut ışığı olmuş ve özgürlük umutlarını yeşertmiştir.

‘TARİH DİRENENLERİ YAZAR’

Faşist iktidar her süreçte olduğu gibi bu kez de zindanlarda büyük bir baskı işkence ve izolasyon politikası devreye sokmuş durumda. Ne kadar devrimci tutsak, gazeteci, aydın siyasetçi varsa bu işkence politikası ile esir almakta ve imha etmek istiyor. Ancak bizler biliyoruz: tarih her zaman direnenleri yazar ve direnenler kazanır. Amed zindan direnişinde nasıl ki bu halkın Önder kadrolarını bitiremediler ve bu direniş dağlara yayıldı ve bugünlere geldiyse, iki yıl önce başlatılan ve birçok yoldaşımızın şehadeti ile daha büyük bir direnişe imza atan 200 günlük açlık grevi direnişi nasıl İmralı işkence sistemini parçaladıysa bu seferde bu işkence ve faşizm yıkılacak özgürlük kazanacaktır. Başlatmış olduğumuz hamle de belirttiğimiz gibi iddia ve eylemimiz büyük olacak faşizm yıkılacak özgürlük kazanacak.

SABOTAJ EYLEM DÜZENLENDİ

8 Aralık gece saatlerinde Mersin Çilek mahallesi mevkiinde Devlet Demir Yolları’na Şehit Kemal Pir intikam milislerimiz bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Devlet Demir Yolları’na ait yük trenlerinde ve vagonlarda özel şirketlere ait onlarca araç ve konteyner tespit edilmiştir. Büyük güvenlik önlemleri altında taşınan bu araçlara milislerimiz eylem düzenlemiş, eylem sonucunda 4 konteyner tamamen imha olurken, birçok araç ve konteyner da zarar görmüştür. Milislerimiz eylem sonrası güvenli bir şekilde alandan çekilip üstlerine dönmüştür.

Bu eylemimiz ile zindan direnişlerini selamlıyor ve tüm halkımıza çağrı yapıyoruz. Onlar bizlere Kemal Pirlerin İbrahim Kaypakkayaların mirasıdır bizlerde HBDH milisleri olarak diyoruz ki Amed Zindan direniş ruhu ile bu direnişi sahiplenelim faşizmi yıkıp özgürlüğü hep beraber sağlayalım.”

Önceki Yazı

PANKART 5

Sonraki Yazı

Türkiye ve Kürdistan’da Düşünce Suçları Kapsamında Binlerce İnsan Tutuklu

HBDH

HBDH

Sonraki Yazı

Türkiye ve Kürdistan'da Düşünce Suçları Kapsamında Binlerce İnsan Tutuklu

Türkiye hapishanelerinde teröre-tecride son!

SON EKLENENLER

HBDH Yürütme Komitesi Üyesi Tekin Yoldaş’tan 1 Mayıs’a çağrı: 2021 1 Mayıs’ında bütün alanları zapt edelim!

16 Nisan 2021

Günlerin getirdiği baskı ve zulüm bitecek – Umut Keçer

12 Nisan 2021

Hîvron Razmuhi: 1 Mayısta Garê direniş ateşini büyütelim!

6 Nisan 2021

HBDH Milislerinden, Öcalan’a Özgürlük eylemleri

6 Nisan 2021

KBDH Ekin Ceren Milisleri’nden Ateşten Eylem:“Sarayları da, Sokakları da Yakarız”

1 Nisan 2021

HBDH Savaş Maraş Milisleri; Maraş’ta Askeri Kışlaya Eylem.

31 Mart 2021

HBDH Mahsum Korkmaz Milisleri’ nden Ölümsüzler Anısına İstanbul’da Sabotaj Eylemi

31 Mart 2021
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Açıklamalar
  • Bileşenler
  • KBDH
  • Gençlik
  • Eylemler
  • Birleşik Devrim Dergisi
  • Şehitler
  • Forum
  • MATERYALLER

© 2016 - HBDH.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In