Ne tek tip elbise uygulaması ne de onur kırıcı başka uygulamalar devrimci tutsaklar tarafından asla kabul edilmeyecektir, zindanlardaki direnişle birlikte bunun hesabını soracağız.
Türk cezaevlerinde son süreçte yoğun baskılar uygulandığını ve bunun her geçen gün derinleştirilerek devam ettiğini hatırlatıldı. Siyasi tutsakların revire çıkartılmadığı, mahkemelere götürülürken şiddette maruz kaldığı, çıplak arama dayatıldığı, mektupların verilmediği, verilen gazetelerin bile sansürlendiği, görüş ve telefon haklarının engelendiği, baskı ve işkencenin rutinleştiği anımsatılan açıklamada, tüm bunlar yetmiyormuş gibi tek tip kıyafet uygulamasının hayata geçirilmek isteniyor.
HBDH EYLEMLERLE CEVAP VERECEK
Faşist AKP devleti ve çeteleri, özellikle 15 temmuz 2015’ten bu yana farklı renkte, seste olan herkesi katletmeye, tutuklamaya, işkencelerden geçirmeye başlamış. Bu yaklaşımlara boyun eğmeyen, kabul etmeyen başkaldıran ya da eleştiren tüm kesimlere katliam ve zindanlar reva görülmüştür.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecrit derinleştirilmiş ve bununla birlikte son süreçte de yaşamına ilişkin faşist medya tarafından çirkin haberler yapılmıştır.
Faşist AKP çeteleri ve devleti bilmelidir ki; halkların iradeleri bu tür baskı ve katliamlarla teslim alınamaz. Ne tek tip elbise uygulaması ne de onur kırıcı başka uygulamalar, devrimci tutsaklar tarafından asla kabul edilmeyecek. Zindanlarda direnen yoldaşlarla birlikte HBDH de bu yaklaşımların hesabını soracaktır. Bu saldırılar ve baskılara geliştireceği eylemlerle cevap verecektir.
İnsanlık onurunu hiçe sayan AKP faşizmine karşı başta devrimci demokrat sosyalist yurtsever gençlik ve kadınlar olmak üzere tüm halklarımız tepkilerini ortaya koymalı; boyun eğmeyeceğimiz gösterilmeli. Devrimci tutsakların geliştirdiği tüm eylemler desteklenmeli.
HALKLARIN BİRLEŞİK DEVRİM HAREKETİ