• FORUM
  • İLETİŞİM
12 Ağustos 2022
  • Giriş
Halkların Birleşik Devrim Hareketi
  • Açıklamalar
  • Bileşenler
  • KBDH
  • Gençlik
  • Eylemler
  • Birleşik Devrim Dergisi
  • Şehitler
  • Forum
  • MATERYALLER
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Açıklamalar
  • Bileşenler
  • KBDH
  • Gençlik
  • Eylemler
  • Birleşik Devrim Dergisi
  • Şehitler
  • Forum
  • MATERYALLER
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Halkların Birleşik Devrim Hareketi
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

Ulaş Adalı’nın Mücadelesi Birleşik Devrim Gerillasının Elinde Büyüyor

21/07/2020
Açıklamalar
0
0
PAYLAŞIM
710
GÖRÜNTÜLEME
Twitter'da paylaşFacebook'da paylaşWhatsapp'da paylaş

Ulaş Adalı (Gökhan Taşyakan) yoldaş bundan 3 yıl önce bugün devrimci savaş alanlarında ölümsüzleşti. Ulaş Adalı devrimci mücadeleye çok genç yaşta lise yıllarında dahil olmuştu. Bursa’lı göçmen bir aileden gelen Ulaş yoldaş, gençlik yıllarında YÖK protestolarından, NATO protestolarına ve İMF protestolarına kadar birçok devrimci kitle eyleminin örgütlenmesinde aktif görev almıştır. Gezi direnişi sırasında Taksim meydanında direniş barikatlarının en saflarında yerini almıştır.  O yıllarda Ulaş yoldaş devrimci mücadele içerisinde militan bir mücadele hattında ısrar eden bir duruşa sahip olmuştur.

Kobane direnişi başladığı sırada Enternasyonalist bir Türkiye’li devrimci olarak hiç tereddüt etmeden Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) saflarında Kürt halkının haklı mücadelesinin yanında yer almıştır.  IŞİD çetelerine karşı savaşta birçok defa savaş cephesinde en ön hatta görev alan Ulaş yoldaş kararlı ve savaşçı duruşuyla bütün yoldaşlara örnek olmuştur.

DKP/BÖG’ün kuruluş kongresinde delege olarak yer alan Ulaş Adalı yoldaş partisinin devrimci savaş hattının netleşmesinde önemli katkıları olmuştur.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin Kuruluş çalışmalarında görev alan Ulaş Adalı yoldaş bu çalışmalara daha güçlü bir şekilde katkı sunmak için Medya Savunma Alanlarına geçmiştir. Burada görev yaptığı sürece mütevazi devrimci kişiliği ve yoldaşlığıyla birleşik devrim çalışmalarında öncü bir yoldaş olmuştur.

Mehmet yoldaş (Ulaş Bayraktaroğlu) şehit düştükten sonra DKP/BÖG Merkez Komitesinde görev alan Ulaş yoldaş partisinin devrimci savaş çizgisinin netleşmesi ve Kürdistan dağlarında elde edilen devrimci savaş tecrübelerinin Türkiye coğrafyasına taşınmasında önemli emekleri olmuştur.

Ulaş Adalı yoldaşın şehadetinin ardından 3 yıl geride kaldı. Onun kurucusu olduğu Halkların Birleşik Devrim Hareketi bugün Türkiye metropollerinde ve Kürdistan dağlarında eylemleriyle devrim ateşini daha güçlü harlamaktadır. Ulaş Adalı’nın mücadele bayrağı Birleşik Devrim mücadelesi veren gerillaların elinde Türkiye ve Kürdistan topraklarında dalgalanmaktadır.

Bugün faşist iktidarın bütün bitirdik, bitiriyoruz yalanlarına rağmen Birleşik Devrim mücadelesi her geçen gün daha da büyüyerek gelişmektedir. Dağlarda direnerek devleşen gerillalar, şehirlerde faşizmin rüyalarını kabusa çeviren milisler ve yaşamın her alanında direnişi büyüten birleşik devrim güçleri faşizmin korkulu rüyasıdır.

Ulaş Adalı yoldaş’a sözümüz onun özlemi olan Türkiye devrimini gerçekleştirmek ve bu temelde Birleşik devrim mücadelesini her alanda daha güçlü örgütlemek olacaktır.

Ulaş Adalı Yoldaş Ölümsüzdür

Faşizm Yenilecek Birleşik Devrim güçleri kazanacak

Yaşasın Birleşik Devrim Mücadelemiz

HBDH Yürütme Komitesi

21 Temmuz 2020

Etiketler: Birleşik DevrimDKP/BÖGUlaş Adalı
Önceki Yazı

HBDH Yürütme Komitesi Üyesi Tekin Yoldaş: Faşizme karşı askeri eylemleri arttırmak temel stratejimizdir

Sonraki Yazı

DKP/BÖG: Uğruna Ölünecek Değerler Yaratan Ulaş Adalı Yaşıyor!

HBDH

HBDH

Sonraki Yazı

DKP/BÖG: Uğruna Ölünecek Değerler Yaratan Ulaş Adalı Yaşıyor!

KBDH Çukurca'da vurdu: 6 asker cezalandırıldı, 1 asker yaralandı

SON EKLENENLER

HBDH Mehmet Ali Kasırga Milisleri: “İşbirlikçi Ajan Faaliyetine İzin Vermeyeceğiz!”

11 Ağustos 2022

HBDH Erhan Doğan Milisleri: “İstanbul/Gaziosmanpaşa’da, AKP Gençlik Kolları üyesi faşist Fahrettin Dündar, milislerimizin hedefi oldu”

10 Ağustos 2022

HBDH Sinan Dersim Milisleri: “5 Ağustos günü Amed-Silvan otoyolunda zırhlı araca saldırı gerçekleştirdik”

8 Ağustos 2022

HBDH Mahsum Korkmaz Milisleri: “Amed’de faşist iktidar destekçisi özel şirketin aracına eylem düzenledik!”

7 Ağustos 2022

HBDH Atakan Mahir Milisleri: “İzmir/Menemen’de Halk Düşmanı Faşizmin Bekçilerini Vurduk!”

6 Ağustos 2022

HBDH Ahmet Kesip Milisleri, 15 Ağustos Diriliş Hamlesi’ni selamlamak için, Amed’de uyuşturucu tacirlerine bombalı eylem düzenledi!

4 Ağustos 2022

Hîvron Razmuhi – Faşizme karşı direnişi büyütelim, devrimci savaşı yaygınlaştıralım

3 Ağustos 2022
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Açıklamalar
  • Bileşenler
  • KBDH
  • Gençlik
  • Eylemler
  • Birleşik Devrim Dergisi
  • Şehitler
  • Forum
  • MATERYALLER

© 2016 - HBDH.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In